تاریخ انتشار :يکشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۰۳:۰۰
کد مطلب : 80874
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: شمار فلامینگوهای دریاچه ارومیه به ۴۵ هزار بال می‌رسد. اما، محققان در مطالعه‌ای پیش‌بینی کردند: تخریب مداوم حیات وحش توسط بشر به کوچک شدن طبیعت منجر می‌شود و میانگین جثه حیوانات حدود یک چهارم کاهش می‌یابد.
افزایش فلامینگوهای دریاچه ارومیه و خطر انقراض حیوانات عظیم الجثه تا یک قرن دیگر
به گزارش زیست آنلاین، امید یوسفی، رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: پیش بینی می‌شود ۱۰ هزار بال فلامینگو به جمعیت این پرندگان در دریاچه ارومیه اضافه شود.

وی با بیان اینکه سطح تراز دریاچه ارومیه طی دو ماه اخیر افزایش امیدوار کننده‌ای داشته افزود: طبق سرشماری سال گذشته تعداد ۳۵ هزار فلامینگو در دریاچه ارومیه زندگی می‌کردند که با توجه به شرایط زیستی مساعد پیش بینی می‌شود با جوجه آوری تعداد این پرنده به ۴۵ هزار بال برسد.

وی با بیان اینکه فلامینگو در اواخر اسفند به دنبال محلی برای آشیانه سازی و جوجه آوری است و قبل از افزایش تراز دریاچه ارومیه محل مساعد خود را انتخاب کرده تصریح کرد: افزایش تراز دریاچه از فروردین ماه صورت گرفته و این گونه پرنده پیش از آن زمان اقدام به اشیانه سازی کرده بود لذا پس از سرشماری این پرنده در فصل پاییز می‌توان تأثیر واقعی تغییرات بهبود شرایط دریاچه را بر تعداد فلامینگو ها به شکل قطعی اعلام کرد.

یوسفی با اشاره به افزایش تراز دریاچه ارومیه و بهبود شرایط زیستی و تنوع و پوشش گیاهی برای مهاجرت گونه‌های مختلف به جزایر دریاچه ادامه داد: چنانچه شرایط زیستی و افزایش تراز دریاچه ارومیه روند خود را حفظ کند امکان مهاجرت فلامینگو و سایر گونه‌های به جزایر دریاچه ارومیه بسیار بالاست.

رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به به شرایط زیستی دریاچه ارومیه تصریح کرد: تنوع زیستی دریاچه ارومیه طی ۱۵ تا ۲۰ سال گذشته به مخاطره افتاده و با ۲ ماه بهبود شرایط وضعیت تراز آبی نمی‌توان، آن را احیای تنوع زیستی و اکوسیستم آن دانست. لازم است تا شرایط تداوم یابد تا زمینه برای بازگشت حیات همانند سالهای دور فراهم شود.

وی با بیان اینکه فلامینگو از ارتمیا تغذیه می‌کند، خاطر نشان کرد: فلامینگو پرنده‌ای اجتماعی است و معمولاً در اردیبهشت ماه، زمان آماده شدن برای جوجه ریزی است. ۲۴ روز پس از تخم گذاری جوجه به دنیا آمده و پس از ۴۰ روز قدرت پرواز پیدا می‌کند.

یوسفی با اشاره به محل آشیانه سازی این گونه پرنده اظهار کرد: فلامینگوها معمولاً سواحل دریاچه و رودخانه‌ها و محل ورود آب شیرین به دریاچه ارومیه را به دلیل کاهش غلظت شوری آب، افزایش تعداد ارتمیا و کاهش پدیده کریستالیزاسیون برای زندگی انتخاب می‌کنند.

به گزارش ایسنا، فلامینگو پرنده‌ای است از راسته‌ای بال‌آتشی‌سانان با پاهای دراز و منقاری منحنی و گردنی بلند خمیده، آبچر با بدنی بسیار کشیده و پر و بالی به رنگهای سفید و صورتی است.

در پروازها، پاها و گردنش کشیده و قدری پائین‌تر از سطح بدن قرار می‌گیرد و بالهایش ترکیب زیبایی از رنگهای سرخ و سیاه است.

پرنده نابالغ قهوه‌ای مایل به خاکستری چرک است. فلامینگو به آرامی راه می‌رود و در حالی‌که سر و منقار خود را در آب کم عمق فرو برده تغذیه می‌کند. فلامینگو از ۹۰ سانتیمتر تا یک و نیم متر بلندی دارد. بیشتر فلامینگوها حلزون و گیاهان آبی را می‌خورند. این پرندگان به صورت دست جمعی و در دسته‌های چند هزارتایی زندگی می‌کنند.

خطر انقراض حیوانات عظیم الجثه تا ۱۰۰ سال آیندهخطر انقراض حیوانات عظیم الجثه در ۱۰۰ سال آیندهمحققان در مطالعه‌ای پیش‌بینی کردند: تخریب مداوم حیات وحش توسط بشر به کوچک شدن طبیعت منجر می‌شود و میانگین جثه حیوانات حدود یک چهارم کاهش می‌یابد.

محققان برآورد کرده‌اند که بیش از ۱۰۰۰ گونه از پستانداران و پرندگان با جثه بزرگتر طی قرن آینده منقرض می‌شوند. این وضعیت می‌تواند به فروپاشی اکوسیستم‌هایی منجر شود که بشر برای تامین مواد غذایی و آب سالم به آن‌ها وابسته است.

به گفته محققان، بشر طی ۱۲۵ هزار سال گذشته بیشتر گونه‌های عظیم الجثه را از قاره‌های محل سکونت‌شان محو کرده و این روند نابودی در سال‌های پیش‌رو با سرعت بیشتری اتفاق می‌افتد.

محققان بر این باورند: انقراض آینده این گونه‌های جانوری تنها در صورتی متوقف می‌شود که اقدامات جدی برای حفظ حیات‌ وحش انجام شده و زیستگاه‌های آن‌ها حفظ شود.

به نقل از روزنامه گاردین، جمعیت حیوانی از سال ۱۹۷۰ حدود ۶۰ درصد کاهش داشته که نشان می‌دهد ششمین انقراض بزرگ زمین ناشی از تخریب مناطق حیات وحش، شکار بی‌رویه و گسترش کشاورزی در حال رخ دادن است.

جهت مشاهده مهمترین مطالب مرتبط می توانید بر روی هر یک از عناوین زیر کلیک کنید:افزایش شمار فلامینگوهای دریاچه ارومیه و جولان سوسمارها و آفتاب پرست ها در خاش

حفظ تنوع زیستی با خوردن محصولات با کیفیت تولید داخل

تنوع زیستی ضامن سلامتی بشر

عملکرد ما در حفظ تنوع زیستی ضعیف بوده است

 

https://zistonline.com/vdcgt797.ak9zu4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما